Zelfverdedigingstraining

De training staat onder leiding van Leo Klein die al meer dan 30 jaar verschillende Budosporten heeft beoefend. De zelfverdedigingstraining bestaat uit een mix van verschillende stijlen waaronder Muay Thai, Kickboksen, Karate en Judo. Op de dinsdagavond worden de lessen verzorgd  door Adriaan Spaans.

Tijdens deze trainingen wordt niet alleen aandacht besteed aan specifieke vaardigheden die bij de zelfverdediging horen maar komen ook andere vaardigheden aan bod. De achterliggende gedachte van de verschillende stijlen worden belicht, het hoe en waarom van bepaalde technieken worden zeer intensief behandeld.   Hoe bijvoorbeeld om te gaan met geweld en agressie op straat. Waarom zou je vechten als je weet dat je wint, is een gedachte/levensinstelling die wij de deelnemers willen bijbrengen.

De deelnemers leren tijdens de trainingen agressie te beheersen en energie kwijt te raken. Een neutrale houding aan te nemen in agressieve situaties waarbij de confrontatie voor fysiek geweld een rol zou kunnen spelen. Het beoefenen van een budosport levert bovendien een bijdrage in het zelfvertrouwen. Deelnemers aan de training leren dit zelfvertrouwen ook uit te stralen en zijn hierdoor beter voorbereid in het dagelijks leven. In het beoefenen van een budosport zit ook veel structuur en discipline. Het krijgen en opvolgen van opdrachten is dan opeens minder bedreigend, omdat het bij de sport hoort. Het beoefenen van een budosport wordt een onderdeel van je leven. Het is ook een hele goede manier om wederzijds respect voor elkaar te krijgen en meer tolerant te zijn naar anderen.

Het beoefenen en beheersen van een zelfverdedigingssport  is  per definitie niet bedoeld als intimidatie- of machtsmiddel naar je medemens. Geen enkele vechtkunst is van oorsprong gemaakt om je medemens te pijnigen, maar om een lichamelijk en geestelijk niveau te bereiken. Om jezelf een spiegel voor te houden en zo vertrouwen in je zelf te kweken. Om dit aan den lijve te beleven moet je in balans zijn.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. “Waarom zou je vechten als je weet dat je wint”  

Voor wie is de zelfverdedigingstraining

Iedereen is welkom, of je nu komt:

 • voor het verbeteren van je conditie;
 • om jezelf te leren verdedigen;
 • om meer zelfvertrouwen te krijgen;
 • om je doorzettingsvermogen te testen;
 • voor de prettige sfeer.

Het beoefenen van een zelfverdedigingssport is zeer geschikt voor:

 • het leren kennen van jezelf;
 • het ontwikkelen van respect voor jezelf en anderen;
 • versterken van je weerbaarheid;
 • op doen van discipline;
 • kweken van doorzettingsvermogen en mentaliteit;
 • verbeteren van fysieke en motorische aspecten.

Ervaring in een zelfverdedigingssport is NIET nodig!!

Voor vragen kun je mailen naar info@pgktrainingen.nl

TRAININGSTIJDEN  

De trainingstijden zijn:

woensdagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur (vanaf 18 jaar)

CONTRIBUTIETARIEF

€ 16,- per maand, eenmaal per week een les volgen

De contributie dient vooruit te worden betaald, daarbij geldt dat de betaling voor de 1e van iedere nieuwe maand op onze rekening dient te staan NL59 RABO 0120314592.

De opzegtermijn is één maand, het hiervoor verschuldigde bedrag betaal je bij aanvang van je abonnement.

Je kunt het inschrijfformulier als PDF downloaden door op onderstaande link te klikken. Als je het formulier hebt gedownload, kun je dit printen en het ingevulde formulier inleveren bij de instructeur van de les.

Inschrijfformulier PGK Trainingen BV

 LOCATIE  

Dorpshuis de “Swaensvoet” Marktveld 9, 3264 AL te Nieuw-Beijerland